петък, 21 юли 2017 г.

Veľký prestup: Plzeň získala Kopic, do Jablonca idú Tecl a Wágner

Futbalová liga zažila veľký prestupový deň. Hoci ide skôr o hráčsku výmenu, objem prestupov má hodnotu okolo tridsať miliónov korún. Všetky transfery sa robila zvlášť.

"Ak je to náš najväčší prestup v histórii? Z hľadiska kvality určite, aj keď to sa ešte len ukáže. Ale veríme tomu, "povedal plzeňský majiteľ Tomáš Paclík.

Dvadsaťštyriročný Tecl pred dvoma a pol rokmi prestúpil do Plzne z Jihlavy približne za 20 miliónov korún. O rok starší Wágner stál v januári 2011 zhruba polovicu.

"Výrazne sme skvalitnili ofenzívu. Obaja útočníci sú zvyknutí hrať pod tlakom o najvyššie priečky v lige aj v európskych pohároch, "povedal jablonecký tréner Jaroslav Šilhavý.

Aj tak je to pre Plzeň výhodný obchod.Tecl s Wagn era sa v tíme nepresadili, Wágner poslednú sezónu hosťoval v Mladej Boleslavi a Tecl bol v Plzni len náhradníkom.

Za dva nevyužité útočníkov získava šampión špičkového hráča ligy, reprezentanta. Dvadsaťpäťročný Kopic je typom futbalistu, ktorý sa do Plzne hodí svojou rýchlosťou aj šikovnosťou.

"Podarilo sa dotiahnuť prestup, na ktorom sme pracovali dlho. O Honzu sme mali záujem už niekoľko prestupových období. Tento rok bolo rokovanie konkrétne a rýchle.
Honza bol jeden z najvýraznejších hráčov minulého ročníka ligy a veríme, že bude výraznou posilou, "poznamenal Paclík.

Kopic v zime chcela Sparta, ale nebola ochotná akceptovať sumu cez dvadsať miliónov korún, navyše jablonecký majiteľ Miroslav Pelt ho ani pustiť nechcel.Čo sa teraz zmenilo, že ho získala Plzeň? "Ani tak nešlo o financie. Pán Pelt mal vôbec mentálnu problém Honzu Kopic púšťať z Jablonca, a už vôbec nie k svojmu konkurentovi. Dohodli sme sa deň pred odchodom na Island, "vysvetlil Paclík.

" Pre Honzu to je ďalší krok v kariére. Plzeň sme zvolili aj kvôli jej profesionalite, "povedal Kopicův agent Pavel Paska.

"Neváhal som ani minútu. Chcel som sa posunúť ďalej v kariére, to mi Plzeň ponúkne. Jablonci ďakujem za všetko, strávil som tam krásne roky, "vyhlásil Kopic.

Kopic najčastejšie nastupuje na poste pravého záložníka, kde Plzeň má Milana Petrželu a nováčika Egona Vůcha.Príchod Kopic znamená, že jeden z nich odíde.

Plzeň sa na prestupovom trhu chová nenásytne, zbrojí na predkolo Ligy majstrov, na ďalšiu sezónu, v ktorej chce obhájiť titul. Jej hlavný rival Sparta naopak, zdá sa, spí.

Plzeň počas júna kúpila z Příbrami Aleša Matějů a Jána Sucháň, oboma je devätnásť a patrí k najtalentovanejším českým futbalistom. Potom aj záložníka Tomáša Kučeru, najvýrazn ejšieho hráča Jihlavy. Prestupom Kopic dosiahla vrchol, pretože lepší hráč mimo jej káder a ten sparťanský v Česku nie je.

A Sparta? Tá naopak výrazne oslabila. Najlepší hráč ligy Pavel Kadeřábek prestúpil do Hoffenheimu, hosťovanie končí ďalšiemu reprezentantovi Václavovi Kadlecovci.Zatiaľ prišiel Franci Litsingi, priemerný a náladový stredopoliar z Teplíc. Ako náhradu za Kadeřábka klub priviedol nemeckého obrancu Markusa Steinhöffer, ktorý na jar s Aalen zostúpil do tretej nemeckej ligy.

Pre Spartu bol prioritou prestup Tomáša Sivok z Besiktasu, ale ten dal prednosť zotrvaniu v Turecku, kde podpísal Bursaspor . Druhým vysneným príchodom bol Tomáš Rosický, lenže ten počas jari podpísal novú ročnú zmluvu v Arsenale, kde začne už svoj desiaty rok.


Няма коментари:

Публикуване на коментар